SAMRAWIT

Microkrediet voor Eritrea

Terug

Project 7

Maart 2019
De economische situatie in Eritrea is slecht. Dat heeft er voor gezorgd dat mevrouw tijdelijk weer is moeten stoppen met terugbetalen. Maar het gaat met de kippen goed. Ze kan eieren verkopen voor 3.50 nakfa per ei.

Oktober 2018
Het gaat nog steeds goed en de terugbetaling komt al in de buurt van de totale terugbetaling.

Oktober 2017
Het gaat goed met de kippenbuisiness. Met een kleine onderbreking weer is de terugbetaling hervat.

Oktober 2016
Mevrouw is in september 2016 begonnen met de terugbetaling van de lening. Het gaat goed met de kippen. Voldoende opbrengst dus om te gaan terugbetalen.

Oktober 2015
Het project loopt redelijk. Maar mevrouw kan niet starten met terugbetalingen zoals vastgelegd in het contract, want er zijn financiële problemen op te lossen. Er is verzekerd dat met terugbetaling echt zal worden gestart als de situatie is verbeterd.

Oktober 2014
HDit project is gestart in oktober 2014. De aanvraag met daarbij het businessplan is op 12 oktober 2014 getekend door onze contactpersoon in Eritrea en de aanvrager. We gaan geen naam noemen. De situatie in Eritrea is niet veilig genoeg om namen te noemen van personen die een microkrediet ontvangen. Daar zijn we heel voorzichtig mee. De aanvrager gaat van het krediet een kippenhok bouwen om kippen te fokken. Zij koopt ook een broedmachine en gebruikt het geld daarnaast om voor de 1ste maanden kippenvoer aan te schaffen. Op 18 oktober 2014 is ht contract getekend. In het contract staat dat met terugbetaling wordt begonnen in oktober 2015. Mevrouw heeft 20.000 Nakfa gekregen. Dat is helemaal betaald van de terugbetalingen in Eritrea. De Stichting heeft geen extra bijbetaling hoeven doen. Dat is heel mooi, want dit is ook de bedoeling van de microkredieten.